Top 15 savjeta za sigurnost vožnje motociklom

Zatvorite oči i prisjetite se svoje posljednje vožnje u gustom prometu. Zamislite da vas vozila koja vas okružuju gužvaju i režu vam putanju. Zamislite da nadzirete svoju brzinu, čitate ulične znakove, primijećujete i predviđate semafore. Zatim zamislite nagađati što će pješaci raditi ili kako bi klizava cesta ili obojana linija mogla biti. A oni zbunjeni vozači na svojim telefonima ... zamislite kako pokušavate pogoditi što će učiniti.


Gledajte glave vozača i ogledala

Gledanje micanja glave vozača kroz njihove prozore i ogledala izvrstan je način za predviđanje iznenadnih poteza. Većina vozača neće se preusmjeriti ulijevo ili udesno bez da prvo pomaknu glavu na ovaj ili onaj način - čak i ako ne provjere zrcala.

Vjerujte svojim ogledalima, ali ne u potpunosti

Ogledala vašeg motocikla mogu biti životni spasioci, ali oni uvijek ne govore cijelu priču čak i ako su pravilno podešena. U prometu uvijek osigurajte stražnji pogled generiran ogledalom s pogledom preko odgovarajućeg ramena. Učinite to brzo i dodaćete dodatnu mjeru osiguranja stražnjeg pogleda i slijepih mjesta.

Nikada se ne vozite između vozila

Ovo zvuči gotovo prejednostavno, ali vozači koji odluče izaći u zadnji trenutak ubijaju puno vozača svake godine. Jednostavno pravilo je, dakle, da se nikad ne postavljate između vozila. Prolaz s desne strane obično je ne-ne, ali danas je to ponekad potrebno. Dakle, ako to učinite, učinite to između izlaza ili prijelaza.

Držite ruke na kočnicama

U prometu morate često reagirati ekstra brzo. Da biste smanjili vrijeme reakcije, uvijek držite prst ili dva na ručici kočnice, a desni nožni prst blizu papučice stražnje kočnice. Kad vam vozač koji u vožnji telefonira prepriječi putanju, biti će te spremni.

Budite primijećeni

Provjerite mogu li vas vozači i pješaci vidjeti, čak i izdaleka. Izbjegavajte potpuno crnu odjeću te nosite jarko obojenu opremu, posebno kacigu i jaknu. Žuta odijela i jakne od velike uočljivosti uobičajene su u svakoj trgovini opreme.

Budite spremni sa gasom

U prometu vozite u brzinama nižim nego što bi to obično radili, tako da je vaš motocikl spreman odmah pojuritii naprijed ako od vas to situacija zatraži. Na taj način dobivate mogućnost da idete unaprijed, umjesto da se ograničite samo na korištenje kočnica. Veći obrtaji mogu upozoriti i više vozača na vašu prisutnost.

Usporavanje prometa? Ostanite lijevo - ili desno

Kad se promet iznenada uspori, ostanite lijevo ili desno od automobila ispred vas. Tako ćete dobiti put za bijeg ako treba. Također će vam pomoći da ne ostanete u sendviču s automobilima ako se vozač iza vas ne zaustavi na vrijeme. Nakon što ste stali, budite spremni: ubacite u brzinu i vaše oči na ogledala. Nikad ne znate.

Vježbajte skeniranje

Konstantno skeniranje cijelog vašeg okruženja tijekom vožnje - od instrumenata do ogledala, ceste naprijed, na slijepe točke s vaše lijeve i desne strane - obavještava vas i kontrolirate svoju situaciju, te stoga bolje reagirate. Na primjer, predugo boraviti na jednom području - gledati samo iza ili ispred vas - samo je problem.

Lijevi zaokret - pozor

Kad se približavate automobilu koji je zaustavljen i sprema se skrenuti lijevo, budite spremni. Pogledajte kotače automobila ili vozačeve ruke na upravljaču; ako vidite kretanje, budite spremni kočiti, skretati ili ubrzavati, ovisno što se čini najboljim za situaciju.

Proučite površinu

Dodajte uvjete na cesti vašim opažanjima. Pazite na izliveno ulje, antifriz ili gorivo; obično će se pokazati kao sjajni pločnik. Također pazite na šljunak i / ili pijesak, što je obično teže vidjeti. Koristite i svoj miris; često možete osjetiti miris prolivenog dizelskog goriva prije nego što gume otkriju koliko je ustvari klizavo.

Vozite se u otvorenim zonama

Koristite snagu i okretnost svog motocikla za vožnju po otvorenim zonama u prometu. U bilo kojoj grupi vozila uvijek postoje neke praznine; pronađite ih i vozite se u njima. Time ćete se odvojiti od četvorotočkaša, pružit ćete dodatni prostor za manevriranje i omogućiti vam da se držite podalje od opasnih slijepih mjesta. I varirajte svoju brzinu. Vožnja uz protok može vas učiniti nevidljivim ostalim vozačima, posebno u gustom prometu.

Upotrijebi taj palac

Stavite u naviku otkazivanja smjera signala često bez obzira na prometnu situaciju. Trepćući signal može reći vozačima koji čekaju da skrenu na cestu ili skrenu lijevo ispred vas da ćete skrenuti , kad ustvari ne skrećete. Bolje potrošiti prekidač nego pojesti Hummerovu haubu, je li tako?

Dobro je biti mršav

Ogromna prednost jednokoloskih vozila u odnosu na četverotočkaše je njihova sposobnost kretanja ulijevo i udesno unutar trake kako bi vozač mogao vidjeti što slijedi. Bez obzira gledate li bočno prema automobilima ispred ili kroz njihova vjetrobranska stakla, uvid u ono što dolazi može vam pružiti puno dodatnog vremena za reakciju.

Više od jednog izlaza

Da, motociklisti padaju. Ali oni su i lagani, uski i upravljivi, tako da biste mogli naučiti iskoristiti i njihove prednosti kada stvari postanu ružne, zar ne? Zato nemojte samo jako kočiti u opasnoj situaciji. Gotovo uvijek postoji ruta za bijeg. Ulazak u dvorište gospođe Horvat moglo bi biti puno bolje od središnjeg udarca u Ladu Nivu koja je skrenula lijevo ispred vas. Uvijek planirajte rutu bijega i ažurirajte je iz minute u minutu.

Izvođenje smetnji

Ovo je jednostavno, a mi ćemo se kladiti da većina vas to već i radi. Neka veća vozila odrade svoje za vas tijekom prolaska raskrižja. Ako će neoprezni vozač proći kroz crveno, bolje da udari vozile pored vas, zar ne? Iz istog razloga, ne jurite odmah u križanje čim vam se upali zeleno. Bolje budite strpljivi i iskoristite vozilo pored vas kao zaštitu.


Ovo nije kompletan popis, ali je to dobar temelj. Koje biste savjete vi dali vozaču početniku?