Kako postaviti nove ručke na upravljač?

6 savjeta za brzu i jednostavniju ugradnju ručki na vaš motocikl

Drške vašeg upravljača najvažnija su kontakt točka s motociklom, pa zašto ih ne biste održali svježim? Zamjena istrošenih ručki pristupačan je i jednostavan način da se vaš motocikl osjeća malo novijim, a osim toga pruža vam priliku da prilagodite veličinu, teksturu i tvrdoću držanja prema vašim željama. Evo kako to učiniti:

ruckes1

Savjet 1

Uklanjanje starih ručki je jednostavno. Samo ih izrežite skalpelom i ogulite ih kao što gulite bananu. Ako imate pristup komprimiranom zraku, možete ih olabaviti usmjeravanjem tlaka zraka ispod kraja drške.

ruckes2

Savjet 2

Ako su vam ručke originalne, vjerovatno je da će na upravljaču ostati neki oblik ljepila. Taj ostatak očistite skalpelom i / ili sredstvom za čišćenje kako biste ostavili lijepu, čistu površinu. Zaštitite okolicu ručke od prevelike količine sredstva za čišćenje.

ruckes3

Savjet 3

Ako imate komprimirani zrak, upotrijebite ga kako biste postavili nove ručke na svoje mjesto. Ovisno o debljini i tvrdoći hvata, ovo može biti potrebno. Samo nastavite i malo po malo ručke će sjesti na svoje mjesto.

ruckes4

Savjet 4

Ako nemate pri ruci komprimirani zrak, trljanje alkoholom ili sredstvom za čišćenje djelovati će kao privremeno mazivo koje će vam pomoći da ručke kliznu na svoje mjesto. Kako bi olakšali ugradnju, možete ih ugrijati u vrućoj vodi.

ruckes5

Savjet 5

Možda ste čuli kako ljudi preporučuju lak za kosu ili benzin kao sredstvo za olakšavanje ugradnje. Nijedna od ovih opcija ovdje nije idealna jer obje tvari mogu oštetiti ručke i uzrokovati da se kasnije okreću na šipkama.

ruckes6

Savjet 6

Ako možete izbjeći ne koristite nikakvo ljepilo! Rad sa ljepilom je neuredan, a to uglavnom i nije potrebebno kod ugradnji kvalitetnih ručki.